Kpss Nitelik Kod Kılavuzu Güncellendi
Kasım ayında yapılacak olan kpss atamalarına yönelik kpss nitelik kod kılavuzu güncellendi.
Konuyla ilgili olarak memurlar.net’in haberi şöyledir :
KPSS tercih kılavuzunda iki tür kodlama bulunmaktadır. İlk kod nitelik kodu olup, bu kodun hangi bölümleri ifade ettiği ayrıca başka bir kodlamada gösterilmiştir.
Nitelik kod kılavuzunda denk alan veya programlar tek bir kod altında belirtilmiştir. Örneğin; lisans tablosunda yer alan “hemşirelik”, “hemşirelik ve sağlık hizmetleri” ile “sağlık memurluğu” bölümleri, 4605 nitelik kodunda birbirine denk gösterilmiştir. Bu şu anlama gelmektedir. Bir kurum; hemşire talep ederken 4605 kodunu belirtmiş ise bu kadroya hemşirelik, hemşirelik ve sağlık hizmetleri ile sağlık memurluğu bölümü mezunlarının üçü de başvurabilecektir.
Yine; “elektronik mühendisliği”, “telekomünasyon mühendisliği”, “elektrik ve elektronik mühendisliği” ve “elektronik ve haberleşme mühendisliği” tek bir nitelik kodu altında (4619) birleştirilmiştir. Bir kurum 4619 nolu nitelik kodunu aradığında bu dört bölüm mezunu başvurabilecek, bu dört bölüm dışında kalan bir bölüm mezununun başvurması halinde bu başvuru işleme alınmayacaktır. Diğer taraftan, nitelik kodunda 4611 nolu bir tanımlamada yer almaktadır. Bu nitelik kodunu içeren kadrolara sadece “elektrik ve elektronik mühendisliği” bölümü mezunları başvurabilecektir.
Söz konusu bu düzenlemeler lisans ve önlisans için YÖK’ün; ortaöğretim için ise MEB’in görüşleri doğrultusunda yapılmakta olup, zaman zaman yapılan yeniden belirlemeler doğrultusunda nitelik kod kılavuzu güncellenmektedir.
Bölümünüze ilişkin bir değerlendirme yapabilmek, bölümünüzün dengi diğer programları görebilmek için aşağıdaki tabloları incelemeniz gerekmektedir.
DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA
Merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan Nitelik Kod Kılavuzunu son hali ile ÖSYM Başkanlığının KPSS tercihlerini alma esnasında program/alan kontrolü yaparken kullanmakta olduğu kodlarının eşleştirmesi ekte sunulmuştur.












"Kpss Nitelik Kod Kılavuzu Güncellendi" için 6 yorum yapılmış
44binatamaister çünkü 2011 kpss ye girenlerin bundan öncekilerden hiç bir farkı yokken bu haksızlık niye
KPSS 2011/2 tercih kilavuzunda değişiklik
yarın kpss kursum başlıyor. Hadi hayırlısı koçariler bana şans dileyin. Bekle beni mecidiyeköy murat.
2012 KPSS Sorusu: Eboue’ye maymun imasi yapip sonra da yapmadim diye televizyonda kivirirken maymunluk yapana ne denir?
sevmeyi deniycem bu kpss hazirlik sürecini,belki işe yarar bu kezz
BİZLER KPSS YE GİREN 300.000 İİBF(İŞLETME VS) MEZUNUYUZ.KASIM ATAMASINDA 300.000 KİŞİYE 300 CüK KADRO GELDİ.RESMEN YIKILDIK..
Sizde konu hakkındaki görüşlerinizi belirtin. (Lütfen argo kullanmayın bu şekildeki yorumlar onaylanmamaktadır.)